Politica de confidențialitate

Vă respectăm confidențialitatea și ne angajăm să vă protejăm datele personale. Politica de confidențialitate vă informeaza cu privire la modul în care vă gestionăm datele personale, drepturile dvs. de confidențialitate și modul în care vă protejează legea. Citiți cu atenție această politica de confidențialitate înainte de a utiliza serviciile noastre.

Servicile oferite constau în oferirea accesului la platforma de pe site-ul www.12rate.ro prin intermdiul căreia puteţi accesa orice informaţii privind produsul de credit oferit de noi, simularea acordării unui credit(vor fi incluse informaţii importante precum DAE, suma lunară de plată, etc.), descărcarea draftului ofertei de credit şi a contractului de creditare online, crearea, personalizarea şi plasarea unei solicitări de credit online în funcţie de nevoile dumneavoastră(se pot selecta suma dorită, data rambursării ratelor, perioada de creditare, etc). Accesul la acest serviciu este condiţionat de crearea unui cont personal care va putea fi accesat oricând prin introducerea numelui de utilizator şi a parolei. La crearea contului, utilizatorul ne va furniza datele personale solicitate, date care se vor supune prezentelor condiţii de confidenţialitate.

Site-ul Web reprezintă paginile de internet, aplicațiile mobile, paginile de internet mobile sau alte proprietăți disponibile online prin care Smile Credit IFN SA îşi oferă serviciile. Toate informațiile accesate site-ul www.12rate.ro sunt proprietatea Smile Credit IFN S.A iar modificarea conținutului prezentat poate fi modificată oricând fără nicio informare prealabilă.

Smile Credit IFN S.A. este o este o instituție financiară nebancară cu sediul în Sibiu, str. Calea Dumbrăvii, nr. 58, jud. Sibiu, înregistrată la Registrul Comerţului sub nr. J32/68/2016, CIF 35441530 iar în Registrul General al B.N.R. sub nr. RG-PJR-41-010308/2016 și în Registrul Special al BNR sub nr. RS-PJR-33-110111/18.05.2018.

Dacă aveți orice întrebări cu privire la Politica noastră de confidențialitate, vă rugăm să contactați responsabilul cu protecția datelor cu caracter personal la adresa de e-mail  suport@12rate.ro.

Persoanele care doresc contractarea unui credit de la societatea noastră trebuie să completeze formularul existent pe site sau să se adreseze telefonic sau prin Whatsapp consultanților Smile Credit.

S.C. Smile Credit I.F.N. S.A. nu își asumă responsabilitatea pentru eventualele informații greșite, eronate sau alterate sau  pentru daunele directe sau indirecte suportate ca urmare a folosirii datelor din acest site.

Smile Credit îşi oferă serviciile în mod direct, fără intermediari sau agenți, astfel încât pentru orice solicitare, vă rugăm să ne contactați la telefon 0369/437.233 sau la e-mail  info@12rate.ro.

Vă informăm că serverul nostru de site web înregistrează automat adresa IP pe care o utilizați pentru a accesa site-ul nostru web, precum și alte informații despre vizita dvs., cum ar fi: paginile accesate, informațiile solicitate, data și ora solicitării, sursa accesului la site-ul nostru (de exemplu, site-ul web sau URL-ul (linkul) care v-a referit la site-ul nostru), și versiunea browser-ului și sistemului de operare folosit.

Conform Regulamentuuil general al Uniunii Europene privind protecția datelor (Regulamentul UE 2016/679,“GDPR”) aplicabil începând cu data de 25,08,2018, SMILE CREDIT IFN SA vă informează:

SMILE CREDIT prelucrează datele următoarelor categorii de persoane fizice: clienți/potențiali clienţi/foști clienți, beneficiari/potențiali beneficiari ai contractului de creditare, sau alte persoane desemnate de client în relația cu societatea noastră. Smile Credit prelucrează exclusiv datele care îi sunt necesare scopurilor prelucrării.

SMILE CREDIT prelucrează datele cu caracter personal declarate pe proprie răspundere în vederea prestării serviciilor de creditare şi pentru a face demersurile necesare în vederea urmării etapelor premergătoare încheierii contractului de creditare dar şi pentru activităţi post acordare credit. Astfel aceste date sunt utilizate pentru: crearea contului de utilizator, cunoaşterea clientului, analiza bonitătii clientului, evaluarea riscului, ofertarea, identificarea video a clientului, semnarea online a contractului de creditare, tragerea creditului, administrarea creditului, realizarea încasărilor asociate contractelor de credit, activitatea de colectare/cesiune/executare,  a activităților de marketing precum și în scopul îndeplinirii unor obligaâii legale privind auditul, cunoașterea clientelei, în scopul prevenirii și identificării potențialelor fraude.

 

Datele speciale

Temeiul juridic pentru prelucrarea datelor cu caracter personal consta în:   

(1) consimțământ privind datele necesare activității de marketing, identificareaunor alternative de plată a creditului dar și pentru crearea contului utilizator,

(2) realizarea contractului de creditare, cunoașterea clientului, analiza bonității clientului,  evaluarea  riscului, ofertare, identificarea video, semnarea  contractului de creditare, tragerea creditului, administrarea creditului, încasări asociate contractelor de credit, activitate de colectare/cesiune/executare,

(3) precum și respectarea prevederilor legale aplicabile (legislația specifică în domeniul creditării, legislația privind spălarea banilor și combaterii actelor de terorism, legislația sectorială).

Conform Regulamentului nr. 679 din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în   ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor   date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor)   precum   și   a   legislației   aplicabile,   Smile   Credit   IFN   S.A., având sediul   în   Sibiu,   str.   Calea   Dumbrăvii nr.58 et.1, jud. Sibiu, înregistrată la Registrul Comerţului sub nr. J32/68/2016, CIF 35441530, are obligaţia de a administra în condiţii de siguranţă şi numai pentru scopurile specificate și permise de lege, toate  datele personale pe care le furnizaţi despre dumneavoastră.

Smile Credit IFN SA prelucrează datele cu caracter personal, menţionate mai jos, în următoarele scopuri:

  - în scopul desfăşurării activităţii de creditare, Smile Credit IFN SA poate prelucra și stoca, pe toată durata raporturilor contractuale, cât și după încetarea acestor raporturi, datele dumneavoastră cu caracter personal, inclusiv codul numeric personal, cetățenia, adresa, ocupația, locul actual de muncă, e-mail-ul, numărul de telefon mobil, situația familială, economică și financiară, nivelul de educație, obținute în baza informațiilor furnizate, formularelor, declaraţiilor şi documentelor de orice fel   depuse, redactate sau completate; Informaţiile referitoare la plată folosind card de credit sau de debit pot  fi, de asemenea, colectate;

 - în scopul desfășurării activităților de reclamă, marketing și publicitate, Smile Credit IFN SA poate prelucra și stoca, pe toată durata raporturilor contractuale, datele personale, obţinute în baza formularelor, declaraţiilor şi documentelor de orice fel depuse, redactate sau completate, necesare pentru a vă contacta cu scopul de a-și promova propriile servicii și produse; Smile Credit IFN SA colectează și prelucrează datele dumneavoastră personale pentru comunicări comerciale precum email, SMS sau comunicări prin poștă. Vă rugăm sa aveți în vedere faptul că dacă optați să primiți comunicări prin SMS se va aplica planul dumneavoastră tarifar aplicat de rețeaua de   telefonie mobilă respectivă. De asemenea, în cazul în care permiteți accesul la aceste   informații, Smile Credit IFN SA poate folosi datele dumneavoastră personale pentru comunicări comerciale pe alte website-uri, inclusiv rețele sociale unde sunteți membru, prin corespondență dintre activitățile și informațiile colectate pe website-urile noastre cu cele colectate pe website-uri terțe (“Targeted Advertising”). Aceste comunicări comerciale vă vor ține la curent cu cele mai noi știri, evenimente,   oferte speciale și promoții pentru produsele Smile Credit IFN SA care vă interesează.   În   unele   cazuri   (precum   aplicații   pe   mobil   sau   programe   de   trimitere   SMS),   acestea   pot include folosirea locației dumneavoastră exactă care ne permite să vă trimitem   oferte și promoții specifice pentru locația dumneavoastră. Va rugăm să aveți în vedere   faptul   că   puteți   primi   comunicări   administrative   din   partea   Smile   Credit   IFN   SA precum confirmarea   comenzilor, notificări   referitoare   la activitățile   dumneavoastră   din cont (confirmarea contului, schimbare de parolă etc) și anunțuri importante, chiar   dacă vă dezabonați de la comunicări comerciale. De asemena, veți vedea anunțuri   publicitare generale pe website-urile Smile Credit IFN SA și în rețelele sociale unde   sunteți membru. Avem în vedere, cu acordul dvs. de utilizarea datelor în campanii de   marketing   direct   (newslettere,   invitații   la   campanii,   personalizarea ofertelor, etc.) precum și pentru realizare de profiluri clienti (orice formă de prelucrare a datelor cu caracter personal care constă în prelucrarea acestora pentru evaluarea unor anumite aspecte privind comportamentul clientului, situația economică, locul în care se află   persoana   fizică;

 - în scopuri statistice;

De asemenea, datele dumneavoastră cu caracter personal le putem utiliza pentru a   transmite comunicări, cu privire la modificări ale termenelor și condițiilor generale sau a politicii Smile Credit IFN SA. Putem utiliza, de asemenea, datele pentru analize și situații interne, precum auditul sau pentru devoltarea unor produse și/sau servicii ce au legătură cu clienții Smile Credit IFN SA;

 - utilizarea rețelelor de socializare implică date personale care sunt parte din profilul dvs. creat pe alte rețele de socializare.